W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  Categorieën
  Welkom
  Allereerst
   
  op deze Pro - Israël site!  
  Leuk dat je de tijd neemt om even langs te komen
   
   
  Laatste artikelen

  Diep gevallen

   

  Psalm 119 : 140

  Smeltzuiver is wat gij toezegt, het is dat wat uw dienaar zo mint.  

   

  Jozua 11 19.20.23

   

  Er viel Israël niets zonder slag of stoot in handen. De HEER had namelijk alle volken zo eigenzinnig gemaakt dat ze hoe dan ook oorlog tegen Israël wilden voeren. Nadat Jozua het hele land veroverd had, gaf hij het Israël als grondgebied.

   

  Koud is hun hart, halsstarrig hun gemoed, niet tevergeefs liet gij mij, HEER, verdrukken.

   

  2 Samuël 11 3.4.26.27
  David liet Batseba bij zich komen en sliep met haar. De vrouw van Uria kreeg bericht dat haar man was gesneuveld, en ze treurde om haar echtgenoot. Toen de rouwtijd voorbij was, nam David haar bij zich aan het hof. Zij werd zijn vrouw en baarde hem een zoon. Naar het oordeel van de HEER was het wel degelijk slecht wat David had gedaan.

   

  Mijn ongerechtigheden laten mij niet met vrede. Mijn zonden slaan mij neer. Mijn God, ik tel er meer dan haren op mijn hoofd.

   

  Jesaja 53 3-5.12

   

  Hij werd veracht, door mensen gemeden, hij was een man die het lijden kende en met ziekte vertrouwd was. Hij was het die onze ziekten droeg, die ons lijden op zich nam. Om onze zonden werd hij doorboord, om onze wandaden gebroken. Zijn striemen brachten ons genezing. Hij droeg de schuld van velen.

   

  Gij hebt geboet, niet Gij, slechts wij zijn schuldig, maar Gij, Gij stort gewillig en geduldig uw dierbaar bloed

   

  klik op het vierkantje

   

  Reacties

  ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

  Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israel en Joseph-Storehouse

  Visie voor Israël - Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473 - Rabobank: 10.71.20.593 e-mail: Info@VisievoorIsrael.nl 

  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it - Web: www.VisievoorIsrael.nl 

  Yom Gamiesjie, 6 Shevat 5773 Donderdag, 17 januari 2013

   

  " Jes. 17:1

  SYRISCHE GENERAALS HEBBEN OPDRACHT ISRAËL AAN TE VALLEN ALS ASSAD VALT: – Volgens bronnen in Damascus, die deze week worden aangehaald door Israëlische media, heeft de Syrische dictator Bashar Assad zijn militaire leiders opdracht gegeven om ballistische raketten op Israël af te vuren als hij wordt gedood door rebellen. De online krant Inyan Merkazi heeft gemeld dat Assad onlangs met zijn top generaals is samengekomen om zijn zorgen te uiten dat hij zou kunnen worden gedood door middel van geavanceerde Amerikaanse raketten die onlangs aan rebellen zijn gegeven, of door een menigte mensen vergelijkbaar met die welke met geweld de voormalige Libische dictator Muamar Kadhafi hebben vermoord. Assad zou naar verluid zijn generaals opgedragen hebben dat indien een van deze scenario's werkelijkheid wordt zij het aanzienlijke raketarsenaal van Syrië los moeten laten op Israël en Egypte. Syrië is officieel in staat van oorlog met Israël en er zijn talloze terreurgroepen toegewijd aan de ondergang van de Joodse staat. Assad is boos op Egypte als gevolg van de steun door de nieuwe, door de Moslim Broederschap gecontroleerde, regering aan de Syrische rebellen, waarvan velen collega-islamisten. Vorig jaar al heeft Assad gewaarschuwd dat als zijn bewind echt bedreigd zou worden hij het kruitvat, dat het Midden-Oosten is, zal ontsteken. Die dreiging blijft een zeer reële zorg. (Israel Today)

  De gevaren voor Israël uit de huidige Syrische crisis mogen niet worden onderschat – vooral niet in het licht van de Schrift:
  “Het woord van de HEERE kwam voor de tweede keer tot mij: Wat ziet u daar? Ik zei: Ik zie een kokende pot en zijn open kant verschijnt vanuit het noorden. Toen zei de HEERE tegen mij: Vanuit het noorden zal het onheil losbreken over al de inwoners van het land.” Jer. 1:13-14.
  Het is van vitaal belang nu te blijven bidden dat de escalerende calamiteiten in Syrië – die zich al uitspreiden naar de omliggende landen – op de een of andere manier onder controle zullen worden gebracht.

  SYRIË OOG IN OOG MET CATASTROFE – ARTSEN WORDEN VERMOORD OM BEHANDELING VAN GEWONDEN TE VERHINDEREN: – Terwijl het dodental in Syrië blijft toenemen heeft een hulporganisatie, die werkzaam is in het conflictgebied, gezegd dat artsen worden vermoord om te verhinderen dat gewonden behandeld worden. In een rapport uitgebracht door de Internationale Commissie voor Syrische vluchtelingen, zeggen partner organisaties die medische diensten en middelen leveren dat het gezondheidszorg stelsel is gedecimeerd. Artsen beschrijven “intimidatie, marteling en gerichte moorden van artsen en ander medisch personeel als vergelding voor de behandeling van de gewonden”. Een systematische campagne om de toegang tot levensreddende gezondheidszorg door middel van de strategische bombardementen en gedwongen sluiting van ziekenhuizen en zorginstellingen te beperken, wordt uitgebreid beschreven in het rapport. De hulporganisatie zei dat de bijna twee jaar durende opstand het Midden-Oosten in de buurt brengt van een nieuwe “menselijke vluchtelingen tragedie”. De VN schat dat meer dan 60.000 mensen zijn gedood in de opstand die in maart 2011 begon – minstens 3500 van hen zijn kinderen. Meer dan 600.000 Syriërs zijn gevlucht naar de nu al overbelaste buurlanden, en de VN anticipeert dat het cijfer al snel een miljoen zal overschrijden als de uittocht in het huidige tempo blijft doorgaan. Binnen Syrië zijn meer dan twee miljoen burgers ontheemd en de VN schat dat vier miljoen zeer dringend hulp nodig hebben. (MailOnline)

  God kan genezing, troost en bevrijding brengen aan tienduizenden Syriërs, met inbegrip van onschuldige kinderen, die acuut lijden als gevolg van onrust van hun regering. Bid hiervoor!

  TEN MINSTE 26 KINDEREN OMGEKOMEN BIJ BLOEDBAD IN SYRIË: – Ten minste 26 kinderen werden maandag gedood bij het geweld in Syrië wat de internationale gesprekken voor een onderzoek naar oorlogsmisdaden in het 22-maanden durende conflict versterkt. De verslagen van de kindersterfte kwamen terwijl Human Rights Watch het regime van president Bashar Assad beschuldigde van de uitbreiding van zijn gebruik van verboden clusterbommen. Acht van de kinderen werden gedood in een luchtaanval ten zuidwesten van Damascus. Ook werden hierbij vijf vrouwen gedood. De kinderen, allemaal leden van dezelfde clan, waren tussen de zes maanden en negen jaar oud. Ook in de buurt van de hoofdstad werden vier andere kinderen gedood, waaronder twee broers en zussen, zei de Human Rights Watch. Acht kinderen werden gedood in de noordelijke provincie van Aleppo - vijf van hen bij een luchtaanval. Nog eens zes kinderen stierven in andere brandhaarden in het door de strijd verscheurde land. Het geweld werd voortgezet op dinsdag met ten minste 80 mensen die zouden zijn gedood die avond en tientallen gewonden bij twee explosies die de universiteit in Aleppo, de grootste stad van Syrië, troffen. De twee explosies troffen de universiteit terwijl de studenten aan hun examens zaten. (INN / Jerusalem Post)

  SYRISCHE VLUCHTELINGEN VLUCHTEN VANWEGE SEKSUEEL GEWELD: – Het in New York gevestigde International Rescue Committee heeft deze week bekendgemaakt dat Syrische vluchtelingen, geïnterviewd in Libanon en Jordanië, seksueel geweld opgaven als belangrijkste reden voor hun vlucht. Het rapport beschrijft verschrikkelijke niveaus van wreedheden, waaronder verkrachting als “een belangrijke en verontrustend aspect van de Syrische burgeroorlog”. In de loop van drie IRC beoordelingen in Libanon en Jordanië, identificeerden Syriërs seksueel geweld als belangrijkste reden dat hun families het land ontvluchtten. Veel vrouwen en meisjes vertelden in het openbaar of in hun huizen te zijn aangevallen, in de eerste plaats door gewapende mannen. Deze verkrachtingen, soms door meerdere daders, vinden vaak plaats voor de ogen van familieleden. De IRC werd verteld van aanvallen waarbij vrouwen en jonge meisjes werden ontvoerd, verkracht, gemarteld en vermoord. Elke dag komen duizenden Syriërs binnen in Irak, Jordanië, Libanon, Turkije en in toenemende mate Noord-Afrika om een veilige haven te vinden. Het rapport zegt dat de crisis een langdurige humanitaire noodsituatie zal zijn. (Jerusalem Post)

  IRAN KAN CRUSIAAL PUNT NUCLEAIRE BOM BEREIKEN IN 2014: – Iran kan genoeg wapengeschikt uranium verkrijgen om een of meer nucleaire bommen te produceren voor medio 2014, en Amerika en zijn bondgenoten moeten de sancties aanscherpen op Teheran voordat dat punt bereikt wordt, waarschuwt een rapport van een groep Amerikaanse non-proliferatie deskundigen deze week. President Barack Obama moet tevens duidelijk vaststellen dat de VS militair zullen ingrijpen om te voorkomen dat Iran een nucleair wapen verkrijgt, aldus het rapport. Het 154-pagina's tellende document, “US non-proliferatiestrategie voor het veranderende Midden-Oosten”, zal zoals verwacht maandag worden uitgebracht. “Op basis van het huidige traject van het nucleaire programma van Iran, schatten we dat Iran het kritisch vermogen kan bereiken in het midden van 2014”, concluderen de deskundigen. (Haaretz)

  NETANYAHU: GEEN ONDERHANDELINGEN MET WIE HAMAS OMARMT: – Minister President Benjamin Netanyahu heeft maandag gezegd dat hij niet gelooft dat PA voorzitter Mahmoud Abbas serieus is over het bereiken van een vredesakkoord met Israël. “In de realiteit van het Midden-Oosten is het zo dat alle gebieden waaruit we zullen terugtrekken zullen worden overgenomen door Iran”, zei Netanyahu in een televisie-interview. “Ik zal vrede sluiten als ik praat met iemand die Hamas niet omarmt en geen krediet geeft aan mensen die een regen van raketten op de staat Israël afvuren”, voegde hij eraan toe. Zijn verklaring kwam als kritiek op de verzoeningsvergadering die Abbas vorige week had met Hamas leider Khaled Mashaal, en waarbij de laatste zei dat Israël van de kaart moet worden geveegd. Netanyahu voegt eraan toe: “Als Abbas aan de onderhandelingstafel komt zonder voorwaarden vooraf, zal hij mij aan de andere kant van de tafel vinden”. Sinds 2009 heeft Abbas geweigerd de onderhandelingen met Israël voort te zetten en heeft hij voortdurend geprobeerd om randvoorwaarden op te leggen aan de gesprekken. Een van zijn jarenlange eisen is dat Israël akkoord gaat met de pre-1967 lijnen als definitieve grenzen. Hij heeft ook geëist dat Israël alle Arabische terroristen uit de gevangenissen vrijlaat, en voor de tweede keer stopt met de bouw in Judea, Samaria en Oost-Jerusalem voordat gesprekken beginnen. Tegelijkertijd heeft hij geweigerd, en weigert hij nog steeds, om het recht van Israël om te bestaan te erkennen. (Arutz-7)

  BAN KI MOON: JOODSE BUITENPOSTEN FOUT; ARABISCHE BUITENPOSTEN GOED: – Israëliërs die nieuwe gemeenschappen, genaamd "buitenposten", opzetten in Judea en Samaria ondervinden vaak dat hun protest gemeenschappen worden verwijderd door de politie en het leger, onder luid applaus van de internationale gemeenschap. Maar, wanneer de schoen aan de andere voet zit - en het Arabieren zijn die illegale buitenposten als een vorm van protest opzetten – krijgt Israël, van het hoofd van de internationale gemeenschap, de VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon, de opdracht om er met de handen vanaf te blijven. Eerder deze week hebben IDF-soldaten rustig 150 Arabieren verwijderd die een tentenkamp hadden opgezet in de E1 zone buiten Ma'ale Adumim. In de afgelopen weken heeft de regering aangekondigd dat zij plannen heeft om verder te gaan om de bouw in het gebied te bevorderen. Arabieren stelden tenten op in een deel van het E1 gebied en zetten een “voorpost”op en verklaarden het tot Palestijnse Autoriteit grondgebied. De actie creëerde volgens Israël een ernstig gevaar voor de veiligheid zowel nationaal als internationaal. IDF-soldaten verwijderden de demonstranten zaterdag. In een verklaring zei Ban ki Moon dat de PA groep “het recht op vreedzame protesten had die onverkort moeten worden geëerbiedigd”. (INN)

  OBAMA: “ISRAËL WEET NIET WAT GOED VOOR HEN IS”: – Jeffrey Goldberg heeft, schrijvend in Bloomberg View, geopenbaard dat de Amerikaanse president Barack Obama onlangs herhaaldelijk zei dat Israël niet weet wat zijn eigen belangen zijn. Toen hij op de hoogte werd gebracht van de Israëlische beslissing om bouwplannen goed te keuren in de E1 gebied, “nam Obama, die een beroemde controversiële relatie met de Minister President heeft, niet eens de moeite boos te worden”, schreef Goldberg. “Hij vertelde verschillende mensen dat dit soort gedrag van de kant van Netanyahu is wat hij is gaan verwachten. Hij suggereerde dat hij immuun geworden is voor wat hij ziet als zelfvernietigend beleid van zijn Israëlische ambtgenoot. In de weken na de VN-verkiezingen zei Obama particulier en herhaaldelijk, ‘Israël weet niet wat zijn eigen belangen zijn’”. Goldberg voorspelt dat voor de joodse staat “de korte termijn gevolgen van de frustratie van Obama beperkt zijn. De VS zal zijn hulp aan Israël niet verminderen of stoppen, en de pogingen van Obama om de nucleaire ambities van Iran te dwarsbomen zullen blijven doorgaan of hij nu wel of niet genoeg heeft van Netanyahu”. Goldberg waarschuwde echter dat de VS in VN stemmingen, zoals die welke onlangs de PLO natie status bevestigde, Israël wel eens niet zou kunnen steunen en dat Obama uiteindelijk “een publieke visie over hoe een Palestijnse staat eruit zou moeten zien”, zou kunnen geven waarin hij zal bevestigen dat die zijn hoofdstad zou moeten hebben in Oost-Jerusalem. (INN)

  Senator Rand Paul (R-Kentucky), zei afgelopen zaterdagnacht, aan het einde van een week lang bezoek aan Israël dat de VS ZICH niet mag bemoeien met de te nemen Israëlische beslissingen. “Het zijn niet onze zaken of Israël nieuwe wijken bouwt in Oost-Jerusalem of zich terugtrekt uit de Golanhoogten, en de VS moeten Israël niet vertellen hoe zich te verdedigen”, zei Paul. Met alle respect, maar misschien zou Obama zich een deel van de wijsheid en nederigheid van de senator van Kentucky eigen moeten maken.

  MINISTER PRESIDENT ONWRIKBAAR ONDANKS KRITIEK VAN OBAMA: – Bronnen dicht bij de Israëlische Minister President Netanyahu zeiden dat hij de recente minachtende commentaren van de Amerikaanse president Obama - een daarvan was dat “Israël niet weet wat goed voor hen is” - had afgeborsteld. De ambtenaren zeiden: “Netanyahu zal blijven standhouden tegenover internationale druk, net als hij dat de afgelopen vier jaar heeft gedaan. Hij zal blijven waken voor de belangen van Israël en hij zal geen compromissen sluiten die de veiligheid van Israël in gevaar kunnen brengen”. Hij zal zeker niet terugkeren naar de wapenstilstand lijnen van 1948, hebben de ambtenaren gezegd, “en hij zal ervoor zorgen dat Jerusalem verenigd blijft”. (INN)

  Blijf bidden dat Minister President Netanyahu onverschrokken zal blijven vasthouden aan zijn standpunt.

  OLIEBORINGEN BEGINNEN VOOR DE KUST VAN HERZLIYA: – Olie-exploitatie bedrijven hebben maandag groen licht gekregen om door te gaan met het boren voor de kust van Herzliya. Het Gabriella veld ligt ongeveer 15 mijl voor de kust van Israël, in relatief ondiep water, wat betekent dat de winning van olie op deze plek relatief gemakkelijk moet zijn. Het gebied bevat naar wordt gezegd ongeveer 240 miljoen vaten olie. Het boren zal naar verwachting in de tweede helft van 2013 beginnen. (Arutz-7)

  "U bent nabij geweest op de dag dat ik U aanriep; U hebt gezegd: Wees niet bevreesd! U, Heere, hebt de rechtszaken van mijn ziel gevoerd, U hebt mijn leven verlost. U, HEERE, hebt mijn verdrukking gezien; verschaf mij recht." Klaagl. 3:57-59

  NETANYAHU: VEILIGHEID BETER DAN HET JAREN GEWEEST IS: – In een kabinetsvergadering zondag heeft Minister President Binyamin Netanyahu kritiek van zijn voorganger, Ehud Olmert, afgewezen die Netanyahu beschuldigd van het besteden van NIS 11 miljard voor de voorbereiding van een aanval op Iran die nooit uitgevoerd werd. “Dit weekend”, zei hij, “heeft iemand kritiek op mijn regering over de investeringen die we in de beveiliging deden. Inderdaad, in tegenstelling tot regeringen die miljarden geïnvesteerd hebben in terugtrekking, hebben wij miljarden geïnvesteerd in het opbouwen van onze kracht om de veiligheid van Israël te waarborgen voor haar burgers. We zullen blijven investeren in de Iron Dome, die de raketten tegenhoudt, in het veiligheidshek in het zuiden, waar de infiltranten worden gestopt, in cyber-beveiliging en in de offensieve en defensieve mogelijkheden van de IDF, de Mossad en de ISA. Het is niet toevallig dat de veiligheidssituatie in het land de beste is in jaren en dit ondanks de grote veiligheidsonrust om ons heen en in onze regio”. Netanyahu prees vervolgens de ministers die deze belangrijke handelingen om de veiligheid van Israël en de burgers te garanderen hadden gesteund. Hij voegde er lof aan toe voor de Israëlische politie en het leger, voor hun operatie om de Arabische buitenpost te evacueren uit het gebied tussen Jerusalem en Ma'aleh Adumim zaterdagnacht. (Arutz-7)

  ARABISCHE BUITENPOST VERWIJDERD: – De Israëlische politie heeft zaterdagavond de illegale Arabische buitenpost geëvacueerd die werd opgericht in het E1 gebied, dat Jerusalem en Ma'aleh Adumim met elkaar verbindt. Israël beweerde dat het laten staan van de tenten bij de buitenpost een onmiddellijk gevaar vormde voor de veiligheid en dat het ernstige verstoringen zou kunnen aanwakkeren. Een verzoek van de Staat bij de High Court van Israël zei dat “De oprichting van tenten in de verbindingszone, gezien de locatie, in principe een daad van protest en verzet is die erop gericht is om rellen te veroorzaken met nationale en internationale implicaties”. De overgrote meerderheid van de tenten werd naar verluidt gebouwd op grond in staatseigendom en slechts een paar op grond die niet van de staat is. Arabische activisten zetten de buitenpost op vrijdag neer in het gebied dat onlangs werd vrijgegeven voor de bouw voor de Israëliërs. (Arutz-7)

  Bid dat de interne Arabische provocatie tegen Israël en zijn joodse bevolking, met inbegrip van daden van geweld en intimidatie op straat, het opzetten van illegale buitenposten, en het gooien van rotsbrokken naar passerende auto's en politieambtenaren, zal worden stopgezet. Bid dat militaire en veiligheid experts van Israël strategieën zullen worden gegeven om deze en andere vijandige activiteiten te beperken.

  RAND PAUL: BOUWEN DOOR ISRAËL IN JERUSALEM IS GEEN ZAAK VAN AMERIKA: – Aan het eind van een bezoek van een week aan Israël zei senator Rand Paul (R-Kentucky) dat de VS zich niet moeten bemoeien met beslissingen van Israël. Het is “niet onze zaak” of Israël nieuwe wijken bouwt in Oost-Jerusalem of zich terugtrekt uit de Golanhoogte, en de VS moeten Israël niet voorschrijven hoe zich te verdedigen, zei hij zaterdagavond. Paul, een senator bekend om zijn pleidooi voor het snijden in Amerikaanse buitenlandse hulp, zei dat de kwestie van het bezuinigen van de steun aan Israël - iets wat hij bepleit in het kader van een geleidelijk proces - niet aan de orde is gekomen tijdens zijn ontmoetingen met Netanyahu. De senator voegde eraan toe dat hij er niet in was geïnteresseerd dat de boodschap van zijn reis is dat hij hier verminderingen van hulp aan Israël kwam verkondigen. “Ik kwam hier om te laten zien dat ik een voorstander ben van de relatie tussen Israël en Amerika”, zei hij. Ten aanzien van financiële steun aan buren van Israël benadrukte Paul dat hij zich zorgen maakte over het geven van wapens aan Egypte, vooral omdat de Egyptische president Mohammed Morsi luistert naar een geestelijk leider die heeft opgeroepen tot “de dood van Israël en al zijn vrienden”. Hij zei dat hij “zeer teleurgesteld” was dat, na het geven van ongeveer $ 60 miljard aan hulp aan Egypte in de afgelopen 30 jaar, er vorig jaar relschoppers op het dak van de ambassade klommen en de Amerikaanse vlag neerhaalden en verbranden. (Jerusalem Post)

  EXPLOSIEVEN GEGOOID NAAR DEMONSTRANTEN IN CAÏRO, TENTEN IN BRAND GESTOKEN: – Onbekende aanvallers hebben zaterdag buiten het Egyptische presidentiële paleis in Caïro benzine bommen gegooid naar tenten waarin demonstranten woonden, zeiden getuigen. Volgens rapporten stonden een aantal tenten in brand en werden ambulances gezien die zaterdagavond laat wegreden van het toneel. Een arts in een van de ambulances meldde dat tientallen mensen gewond waren geraakt, met inbegrip van politie. Demonstranten die tegen de islamitisch gerichte grondwet zijn kamperen al enkele weken voor de residentie van de Egyptische president Mohammed Morsi. (Reuters)

  AHMADINEJAD AANVAARDT UITNODIGING MORSI OM EGYPTE TE BEZOEKEN: – De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft de uitnodiging van de Egyptische president Mohammed Morsi om Egypte te bezoeken aanvaard. Ahmadinejad zal begin februari aankomen om deel te nemen aan een top die gericht is op samenwerking binnen de islamitische wereld. De Minister van Buitenlandse Zaken van Egypte zei dat de uitnodiging was gedaan tijdens Morsi's gesprekken met de Iraanse Minister van Buitenlandse Zaken Ali Akbar Salehi in Teheran. (Ynet)

  Bid tegen allianties tussen de vijanden van Israël.

  SYRISCHE STRAALJAGERS BOMBARDEREN REBELLEN IN DAMASCUS: – Syrische activisten zeiden zondag dat straaljagers van president Bashar Assad de voorsteden van Damascus hebben gebombardeerd op zondag, en noemden het een deel van een regeringsof-fensief om rebellen te verjagen uit strategische locaties in de hoofdstad. Het Britse Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat gevechtsvliegtuigen de luchtaanvallen zondag uitgevoerd hebben op steden en dorpen rond de hoofdstad, terwijl regime strijdkrachten andere wijken bestookten met artillerie en mortieren. Het Observatorium zei ook dat regime troepen met rebellen vochten in de voorsteden van Daraya, een dag nadat regeringsfunctionarissen zeiden dat het leger een groot deel van het strategische gebied dat ligt aan de rand van een grote militaire vliegbasis net ten zuiden van de hoofdstad ingenomen hadden. Ondertussen kwamen zondag Arabische Ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga bijeen in Caïro voor een noodsituatie vergadering om bijstand voor Syrische vluchtelingen in Libanon te bespreken. (Haaretz)

  RAPPORT: IRAN BESPIONEERT ISRAËL VANUIT SYRIË: – Iran heeft radar inlichtingen-stations gebouwd in verschillende delen van het Midden-Oosten, met inbegrip van de kust van de Middellandse Zee. Het Ministerie van Defensie heeft aangegeven dat een van die inlichtingenstations werd opgericht in de Golan Heights, dicht bij grens van Syrië met Israël. Het antiterrorisme kantoor van het Pentagon zei dat de stations werden opgericht door de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran samen met de toonaangevende bondgenoot van Teheran, Syrië. Het rapport, dat vorige maand werd uitgegeven en voorbereid werd door de Library of Congress, zegt dat de IRGC van plan is om extra luister stations op te stellen voor het noorden van Syrië. De stations waren bedoeld om informatie over Israël te leveren aan Hezbollah, de leidende terreur gevolmachtigde van Iran. (Arutz-7)

  IRAN BERECHT AMERIKAANSE PASTOR OP BESCHULDIGING MENSENRECHTENSCHEN-DINGEN: – Iraanse autoriteiten hebben onlangs de zaak van de gevangen Amerikaans-Iraanse Pastor Saeed Abedini doorverwezen naar een rechter in Teheran die gesanctioneerd is door de EU voor schendingen van de mensenrechten. Jordan Sekulow, de directeur van het Amerikaanse Centrum voor Recht en Rechtvaardigheid zei: “In een land dat vijandig staat tegenover de mensenrechten en de vrijheid van godsdienst is het nieuws dat de zaak van Pastor Saeed nu is overgedragen aan een van de meest beruchte rechters van Iran zeer verontrustend is”. Hij merkte op dat rechter Pir-Abassi, die het toezicht heeft op de juridische procedures van Saeed's zaak, “berucht is om zijn strenge straffen tegen degenen die gebruik maken van hun fundamentele vrijheden. In de internationale rechtenarena wordt rechter Pir-Abassi vaak aangeduid als een van de Iraanse “ophang rechters” vanwege de vele mensen die hij naar de galg heeft gestuurd”. (Jerusalem Post)

  Bid voor de veiligheid van Pastor Abedini en de bevrijding van de potentiële doodstraf die hem dreigt. Er is een wonder nodig. Bid ook voor de bescherming en de bevrijding van andere christelijke voorgangers die onder zware omstandigheden in Iran gevangen zitten – en waarvan sommigen eveneens worden bedreigd met de doodstraf.

  VANAF APRIL VLIEGT ALLEEN LUFTHANSA NOG NAAR IRAN: – Een van de laatste grote Europese luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Teheran uitvoerde heeft aangekondigd dat het niet meer naar Iran zal vliegen. Air France-KLM kondigde aan dat de luchtvaartmaatschappij vanaf april niet langer zijn vluchten vanaf Amsterdam naar Teheran zal uitvoeren. De stap betekent dat wanneer de luchtvaartmaatschappij zijn vluchten naar Iran stopt, er nog maar een andere West-Europese luchtvaartmaatschappij, de in Duitsland gevestigde Lufthansa, naar Iran zal blijven vliegen vanuit Europa. De commerciële luchtvaart tussen Iran en Europa is aan het verminderen als gevolg van de economische sancties tegen Iran in een poging om zijn nucleaire wapenprogramma te stoppen. Zelfs in Iran gevestigde luchtvaartmaatschappijen die naar Europa vliegen ondervinden problemen als gevolg van de effectiviteit van de economische sancties. (INN)

  Gods zegen uit Jerusalem,

  Barry Segal en de redactie

  Reacties
  "Heden, indien gij Zijn stem hoort, verhardt uw harten niet.”
  Heb.4:7b
   
   
  In het eerste vers wordt op indrukwekkende wijze de misleiding van de zonde geschilderd. Er staat dat de zonde spreekt. Hier wordt de zonde weergegeven als een persoon. Dat wordt vaker in de Bijbel gedaan, denk maar aan Gen.4:7, waar staat dat de zonde als een belager aan de deur ligt. De satan zelf spreekt diep in het hart van de zondaar, ja zo diep, dat deze denkt dat het zijn eigen gedachten zijn.
  Als de Heilige Geest ons leidt in alle waarheid, dan maakt Hij allereerst scheiding tussen de zonde en ons. Paulus zegt vanuit dit licht: „Indien ik nu datgene doe, wat ik niet wens, dan bewerk ik het niet meer, maar de zonde die in mij woont”(Rom.7:20). En het Woord van God, dat het Zwaard des Geestes is (Ef.6:17), schift overleggingen en gedachten des harten (Heb.4:12). Zo wordt het duidelijk dat de eerste vijf verzen van Psalm 36 de mens beschrijven, bij wie de scheiding tussen licht en duisternis nog niet heeft plaatsgevonden. De verzen zes tot en met tien beschrijven de mens bij wie de Geest van God wèl tot Zijn heerschappij is gekomen: „In Uw licht zien wij het licht”. Daarom is deze Psalm voor ons allen de spiegel die God ons voorhoudt!
  Wie nog veel van zichzelf verwacht, zal in zijn ver-blinding doorgaan tot de verdorvenheid van het hart onontkoombaar openbaar wordt en de zelfvoldaan-heid overslaat in zelfverachting en hopeloosheid (:3). Eigenlijk is het een zegen als ons zoiets overkomt, want in die nood leren we misschien opnieuw tot God te roepen!?
  Jezus zegt, dat ieder die roept, antwoord zal ontvan-gen. En als God ons antwoord geeft, dan richt Hij ons door Jezus, vanuit al onze duistere onwaardigheid, op in Zijn Licht: „Want bij U is de Bron des levens, in Uw licht zien wij het licht!”
   
  www.bijbelsdagboek.nl  Lees meer...
  „Hij zeide tot hen: Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.”  
  Luc.18:27
   
  Lezen: Matteüs 14:22-33 (Ga naar dit bijbelgedeelte)

  Op zee voel je je veilig op een schip, behalve als het flink gaat stormen en het schip water gaat maken, dan vallen al die zekerheden weg. Het is daarom helemaal niet vreemd dat de discipelen alleen maar aan een spook konden denken, toen ze Jezus zo rustig op de golven zagen wandelen. Maar in hun doods-nood sprak Hij hen toe: „Houdt moed, Ik ben het, weest niet bevreesd!” Wat een geweldig woord temidden van de woedende elementen. Is het bij ons niet net als bij Petrus? Immers, als door de stormen van het leven het eigen schip niet zo veilig blijkt te zijn, dan roepen we: „Beveel mij dan tot U te komen over het water!” De weg naar de Here is niet een geasfalteerde weg, maar woelig water. En Jezus antwoordt: „Kom!” Vaak hoor ik antwoorden op deze roepstem van de Heer: ‘Ik kan niet!’ Dat had Petrus ook kunnen en moeten zeggen als hij naar zichzelf en naar de golven had gekeken. Maar in zijn verlangen om veilig bij Jezus te zijn, keek hij alleen naar Hem Die geroepen had: „Kom!”. Alle eigen, betrekkelijke, zekerheden loslaten en overboord stappen naar Jezus toe, is ook een dwaasheid, behalve voor degene die Jezus ziet staan temidden van het dreigende geweld van deze wereld. Zodra wij Zijn roepstem horen, weten we dat het geen hersenschim is, maar werkelijkheid en als Hij zegt dat we komen mogen, dan wordt het onmogelijke mogelijk. Petrus gaf de touwtjes uit handen en liet alles achter om bij Jezus te zijn. Als wij ook ons bijna zinkende schip verlaten om achter Jezus aan te gaan, moeten we alleen maar naar Hem kijken. Want als we ons ‘gezond’ verstand gaan gebruiken, krijgen we het bewijs dat we niet op water kunnen lopen. Maar als we dan roepen „Heer red mij!”, zal Hij zonder verwijt ook naar ons Zijn hand uitstrekken en uitredding geven!
   
  www.bijbelsdagboek.nl
  Lees meer...
  "Zeg alstublieft fluppe wanneer ga je nu eens beseffen wie dat jij in Christus bent?" hoorde ik Laurens tegen een gemeentelid zeggen. "Het is niet te geloven hoe jij van jezelf denkt!"
  "Kan ik er wat aan doen?" riep deze geschrokken. "ik heb mezelf niet gemaakt, ik kan alleen zijn wie ik ben, een zielig hoopje as, in Gods hand."
  "Nee" zei Laurens zachter "Jij bent een koningskind, een afgezand van de Allerhoogste Koning"
  "Ja, zie je me hier staan? Een brok ellende ja, een man die niet waard is om te leven, een grove zondig mens, een overspelige die meer vrouwen heeft gehad dan heel de gemeente hier bij elkaar. Vanwaar haal je het toch dat ik gered zou zijn, dat kan immers niet, ik heb minstens de dood verdiend, niet Hij! En toch..."
  En dat had hij een beetje te luid gezegd, waarop een paar gemeenteleden naar hen kwamen, en zegden "Ja toch is het zo, En nu ben jij geheel anders Freddy, nu ben jij een man naar Gods hart, een vriend van Hem die jouw schuld gedragen heeft, en je gekocht en betaald heeft met zijn bloed. En niemand kan jou nu nog scheiden van de liefde van God vriend, niemand."
  "Hoorde je dit vriend, en dit zijn je broeders, kom trek de mantel aan die Jezus u gaf, laat hem niet liggen, hij zal je Zelfvertrouwen van Hemzelf geven, je moet hem enkel en alleen aantrekken."
   
  'Want wie is God behalve de Here, wie is een rots buiten onze God? Die God, die mij met kracht omgordt en mijn weg effen maakt.'

  Psalm 18:31-32

  Lees meer...
  Laat God uw krachtbron zijn.

  'Geducht zijt Gij, o God, uit uw heiligdom, Hij, Israëls God, verleent sterkte en volheid van kracht aan zijn volk…'

  Psalm 68:35
   
  Lees meer...
  De Davidster
  Door: Franklin ter Horst
   
  Het verhaal dat de ‘Jodenster’ een occult symbool van de vrijmetselarij zou zijn, is een achterhaald antisemitisch verzinsel. De zogenaamde ‘Jodenster’ heet in het Hebreeuws Magen David oftewel Schild van David. Toen David een symbool zocht om op het wapen van zijn koninkrijk te plaatsen, nam hij twee driehoekige schilden en legde ze over elkaar heen. De twee in elkaar geschoven driehoeken symboliseren de verbondenheid van de zichtbare met de onzichtbare wereld, Gods vereniging met de mensen als ‘Sjechina- God woont onder ons’. Sindsdien is de ster het teken van hoop. Het was een uitdrukking van hoop op de Messiaanse tijd. Al eeuwenlang, vanaf de tijd van David, kijken Joden uit naar de ster van de Messias. Daarom staat de Davidster bekend als ‘Ster van de Messias’. Denkers zagen destijds in de zes kleine driehoeken van de Davidster de zes dagen van de week of de zesduizend jaar dat de wereld zou bestaan tot de Messiaanse tijd. Het middenstuk stond symbool voor de sabbat, de zevende dag, of het zevende millennium, het tijdperk van vrede.
   
  De ster staat verder symbool voor de vervulling van de profetie van Bileam: “Een ster komt op uit Jakob, een scepter uit Israël”(Num. 24:17). De oudste bekende afbeelding bevindt zich op een Hebreeuwse zegel uit de zevende eeuw v. Chr. in Sidon. Ook zijn Davidsterren te vinden op gebouwen in Bet-El die dateren uit de voorchristelijke tijd. Verder bevindt zich op het plaveisel van de Lithostrotos, het plein waar Pilatus rechtsprak, een grote Davidster, en in de uit de tweede eeuw stammende synagoge van Kapernaum samen met de Ark van het Verbond en de zevenarmige kandelaar (Menora). Hierna kwam het als teken voor in de Byzantijnse tijd en, vreemd genoeg, ook in Arabische geschriften. Er zijn zelfs moskeeën gevonden met de Davidster als ornament.
   
  De schriftgeleerden zagen in de zespuntige ster de zes werkdagen van de week, waarvan het centrum, het zevende stervormige vlak in het midden, de sabbat als goddelijke rustdag vormt. Zo symboliseert de Davidster in werkelijkheid de ‘goddelijke zeven.
   
  Davidster op de synagoge van Kapernaum
   
   Ook bestaat er een Joodse mondelinge overlevering over het ontstaan en de betekenis van Davidster. Het betreft de achtervolging van David door Saul. David had zich meermalen in zijn leven afgevraagd waarom er spinnen bestonden. Wat was toch Gods bedoeling met dit insect? Een tijd later zat Saul hem dicht op de hielen en David verkeerde in groot gevaar. Hij zag zich genoodzaakt een grot in te vluchten, hopende dat Saul en zijn troepen hem niet zouden vinden, zoals in 1 Sam. 24:4. Toen stuurde God een grote spin naar de grot en deze spon een reusachtig web voor de ingang van de grot. Toen Saul bij de ingang van de grot kwam dacht hij bij zichzelf: in deze grot kan niemand zijn, want dat web hangt daar vast al een lange tijd. De legende wil verder dat in het web de vorm zat van een Davidster, die daar als schild fungeerde.
   
  Een ander verhaal is dat de granaatappel model heeft gestaan voor de David ster. Een van de producten die voorkwamen in het Heilige Land en als populair symbool werd gebruikt, was de granaatappel. In de tempel van Salomo bijvoorbeeld, droegen de priesters granaatappelen op de zoom van hun kleed. Eén dergelijke ivoren granaatappel werd jaren geleden ontdekt bij de opgraving vlakbij de oude stad in Jeruzalem. Vanuit deze historische achtergrond, is het interessant om de karakteristieke bloem van een granaatappel te bekijken, die later de ‘kroon’ vormt van de gerijpte vrucht. De meeste van zulke kronen hebben zes ‘punten’ in een symmetrische cirkel, die een perfecte Davidster
   
  De Davidster veranderde pas in een occult teken toen de Byzantijnse christenen in de zesde eeuw voor het eerst de Davidster voor magische doeleinden in amuletten gingen gebruiken. Vanaf dat tijdstip werd de Davidster vervreemd van zijn oorspronkelijke betekenis. In de Middeleeuwen won de Davidster in het christelijke Westen bij alchemisten aan mystieke populariteit. De Rozenkruisers (sinds 1605) misbruikten de ster als occult machtssymbool. Ook de kabbalisten (Joodse mystici) gingen de ster als magisch teken misbruiken en gaven er een mystieke betekenis aan. Daarna volgende de vrijmetselaars (1717) en de illuminatie (1776). De Davidster raakte dus in een veel latere periode van de wereldge-schiedenis vervreemd van de oorspronkelijke betekenis. Maar de Davidster is heel eenvoudig een teken van het volk Israël en zijn grote toekomstige heil: want ‘een ster komt op uit Jakob, een scepter uit Israël.’
   
  Lees meer...
  De reden van moeilijkheden en verzoeking -
  Zac Poonen
  (The Purpose of Difficulties and Trials)
   
  David kreeg te maken met veel moeilijkheden en beproevingen gedurende een periode van 13 jaar, waardoor hij uiteindelijk een man van God werd en een succesvolle koning.

  Jaren later, schreef hij deze woorden: “U hebt mij beproefd o Heere. U hebt mij gelouterd, zoals men zilver loutert. U hebt het toegestaan dat ik in netten ben gevallen. U hebt het toegestaan, dat er zware beklemmende lasten op mijn schouders gelegd werden. U hebt het toegestaan dat er mannen over mijn hoofd reden. U nam mij mee door het brandende vuur en daarna door het ijskoude water. Maar uiteindelijk, bracht U me in een plaats van geestelijke overvloed en zalving, waar mijn beker nu overvloeit van zegeningen voor vele mensen. Prijs de Heere”  (Psalm 66: 10 – 22 vrijelijk geparafraseerd).

  Saul, aan de andere kant, groeide op in een rijke omgeving en ging vanuit dat leven rechtstreeks door naar het comfortabele leven van een koning. Hij kreeg nooit te maken met beproevingen of moeilijk-heden. Daardoor kende hij de Heere God niet en was hij mislukt als koning.

  Salomo, die na David kwam, had ook nooit te maken met beproevingen of moeilijkheden. Hij groeide op in comfort en gemakken als een prins in het koninklijke paleis. Hij werd ook een mislukking als koning.

  Deze voorbeelden laten ons zien dat we God enkel en alleen kunnen leren kennen door moeilijkheden en beproevingen om daardoor succesvol te zijn in onze bediening. Dit is wat Paulus ook zo een succesvolle apostel maakte (Lees: 2 Corinthiërs 1:14 – 11 en 11: 23 – 33) Dit is waarom vandaag de dag vele predikers, die rijk geworden zijn door het prediken van het evangelie, en comfortabel leven, noch geestelijk zijn, noch een voorbeeld zijn voor hun kudde.

  God heeft je misschien geroepen om Zijn dienst-knecht te zijn. Verbeeld jezelf echter niet dat je er klaar voor bent om Hem te dienen, enkel vanwege het feit dat je geroepen bent. Als je niet trouw door lange periodes van beproevingen gaat, dan kun je geen geestelijke leider zijn van Gods mensen. Dan zal je eindigen zoals Saul en Salomo en jezelf uiteindelijk vernietigen. Dus zal de Heere God je eerst meenemen door een lange periode van beproevingen en moeilijkheden. Hij zal het toestaan dat anderen je verkeerd begrijpen en jaloers op je zijn. Hij zal het toestaan dat ze je onderdrukken. Indien je jezelf vernederd (zoals David deed) en vertrouwd in God, onder al deze omstandigheden, dan zal God je op een dag brengen in een plaats van overvloed en zalving.
  Hij die oren heeft, laat hem horen.


  Vertaling: Michel de Ruijter
  Lees meer...
  Nellie van Haarlem: door een visioen teruggebracht

  Nellie van HaarlemNellie van Haarlem raakt God kwijt in haar jeugd. De Heer Jezus voert haar echter door een visioen terug. Nellie: "Ik had innerlijke genezing nodig."

  Toen ik vier jaar was geloofde ik al in God en leefde met Hem. Ik voelde dat Hij bij mij was. 't Is moeilijk uit te leggen.

  Maar op een dag raakte ik de Heer kwijt door dingen die ik meemaakte in mijn jeugd. Hoewel ik op de zondagschool had gezeten, naar de bijbelclub was geweest, naar de kerk ging en in een zangkoor van de kerk zong, raakte ik Hem kwijt.

  Bij de geboorte van mijn dochter, 23 jaar geleden, gebeurde er iets dat lijkt op een bijna-dood-ervaring. Ik lag in het ziekenhuis en leed een ondraaglijke pijn.

  Toen zag ik de Heer Jezus in een poort met allemaal vlammen om hem heen. Daar stond Hij in een wit gewaad. Zijn handen en voeten zaten onder het gewaad. Hij had prachtig mooi golvend lang haar. Zijn ogen kon ik niet zien.

  Ik vroeg Hem: "Heer, waarom openbaart U zich aan mij?" De Heer antwoordde: "om je terug te laten komen naar mij, mijn kind. Je hoeft jezelf niet de schuld te geven, het waren de omstandigheden dat je mij was kwijt geraakt."

  Wat een geweldige ervaring is dit in mijn leven ge-weest! Door wat vroeger is gebeurd had ik innerlijke genezing nodig, dat wist alleen de Heer. Veel mensen hebben innerlijke genezing nodig. Die bijna-dood-ervaring moest gebeuren, die moest ik meemaken. Anders had ik misschien nooit meer tot de Heer kunnen komen.

  Wanneer ik nu huil dan zijn het vreugdetranen, omdat de Heer mij gered heeft en dat ik nu zoveel vreugde mag hebben in Hem. Dat ik weer terug kon komen bij hem, Mijn Heelmeester. Het oude is voorbij gegaan en het nieuwe is gekomen. Daarom kan ik nu zeggen: Prijs de Heer!

  De Heer heeft mij altijd gedragen.

  Image
  Nellie van Haarlem, 2007

  Naar aanleiding van dit verhaal kun je contact opnemen met Nellie door haar een e-mail te sturen.
   
  Lees meer...
  "He Louis ga je vanavond mee naar de dancing? Ik ken een paar meiden die nogal 'gewillig' zijn, en een keer goed van de grond gaan is altijd meegenomen" riep zijn werkmakker. Maar Louis had pas een week daarvoor zijn hart aan de Heer gegeven en zag het nut er niet meer van in, om voor slechts enkele luttele minuten zijn eeuwig leven op het spel te zetten. Hij draaide zich om naar zijn vriend en zei. "Weet je Fernando, je weet nu dat ik mijn hart aan Jezus heb gegeven, en ja ik weet dat jouw leven nog aan deze wereld vastzit, maar eerlijk... geluk zit… niet in uitzinnige lichtzinnigheid maar in blijvende liefde."
  "Meen je dat? Mag je van je geloof niet meer uitgaan? Zeg je mag wel niks meer?"
  "Natuurlijk mag ik dat wel, ik mag alles, maar is alles nuttig? Ikzelf vind van niet, en mijn geloof verbied mij niks. Er staat in Gods woord geschreven."Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig. Alles is mij geoorloofd, maar ik zal mij door niets laten knechten". En ik vind zelf dat het leven in die dancings, met hun drugs, drank en gemakkelijke meisjes, mij kunnen aftrekken van de ware liefde die ik nu echt gevonden heb. Daarom wil IKzelf die niet. Voortaan is God mijn God, en niets anders zal mij van Hem nog kunnen scheiden."
  "Alléé jong, gaat dat geloof dan van u zo diep dat je daarvoor al op één week tijds alles wilt opgeven?"
  "Niet alles Louis, alleen dat waarvan ik vind en weet dat Hij dit niet graag heeft, en Hij weet beter dan ik, wat goed voor me is."
  "Je laat me... ik sta van je te kijken man?"
  "Ja denk er maar eens goed over na, dan kom je misschien ook tot de uitroep...
   
  'O God, Gij zijt mijn God…Want uw goedertierenheid is beter dan 't leven...'
   
  Psalm 63:1,3 


  Lees meer...
  Abonneren
  Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl