W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  Astrologie
  Astrologie
  Astrologen gaan vaak uit van het sterrenbeeld waar de zon in stond ten tijde van iemands geboorte. De volgende tabel toont aan dat er een fors verschil zit tussen de door astrologen genoemde data en de werkelijke waarden:
   
  De plaats van de zon aan de sterrenhemel
  Sterrenbeeld 
   Volgens Sterrenkunde 
  Volgens Astrologie 
  Maagd 
  17 
  sep 
  - 
  31 
  okt 
  23 
  aug 
  - 
  22 
  sep 
  Weegschaal 
  01 
  nov 
  - 
  23 
  nov 
  23 
  sep 
  - 
  22 
  okt 
  Schorpioen 
  24 
  nov 
  - 
  29 
  nov 
  23 
  okt 
  - 
  22 
  nov 
  Ophiuchus 
  30 
  nov 
  - 
  18 
  dec 
  Boogschutter 
  19 
  dec 
  - 
  19 
  jan 
  23 
  nov 
  - 
  21 
  dec 
  Steenbok 
  20 
  jan 
  - 
  16 
  feb 
  22 
  dec 
  - 
  20 
  jan 
  Waterman 
  17 
  feb 
  - 
  11 
  mrt 
  21 
  jan 
  - 
  20 
  feb 
  Vissen 
  12 
  mrt 
  - 
  18 
  apr 
  21 
  feb 
  - 
  20 
  mrt 
  Ram 
  19 
  apr 
  - 
  14 
  mei 
  21 
  mrt 
  - 
  20 
  apr 
  Stier 
  15 
  mei 
  - 
  21 
  jun 
  21 
  apr 
  - 
  20 
  mei 
  Tweeling 
  22 
  jun 
  - 
  20 
  jul 
  21 
  mei 
  - 
  20 
  jun 
  Kreeft 
  21 
  jul 
  - 
  10 
  aug 
  21 
  jun 
  - 
  22 
  jul 
  Leeuw 
  11 
  aug 
  - 
  16 
  sep 
  23 
  jul 
  - 
  22 
  aug
   
  Iemand die bijvoorbeeld op 1 juli geboren is, is volgens astrologen een 'Kreeft'. In werkelijkheid stond de zon tijdens zijn geboorte in het sterrenbeeld Tweeling. Dit toont de onbetrouwbaarheid van de astrologie al aan.
  Nu staan de de sterren al veel te ver weg om ook maar enige invloed op ons te kunnen hebben.

  Reacties

  V.d.V op 01-10-2010 17:34
  Maar zelfs in het hypothetische geval dat de sterrenbeelden van iemands geboorte iets met zijn toekomst te maken zouden hebben, kan dat dus niet gaan volgens de uitleg van de astrologie.
  Een voorbeeld. In menig blad staat een horoscoop vermeld voor de mensen, die jarig zijn tussen 21 juni en 22 juli. Volgens astrologen zijn dit 'Kreeften'.
   
   Voor deze groep mensen wordt dan één soort voorspelling gedaan. Sterrenkundig gezien (d.w.z. wetenschappelijk, in werkelijkheid) betreft het echter mensen met de geboortesterrenbeelden Stier (21 juni), Tweeling (22 juni - 20 juli) en Kreeft (21-22 juli).
   
   Voor deze drie groepen zouden dan drie verschillen-de voorspellingen van toepassing moeten zijn. Ze worden door de astrologie echter op één hoop gegooid. Daarmee is de onhoudbaarheid van astrologie wetenschappelijk aangetoond.
   
   Ook de uitspraak van allerlei astrologen en aanhang-ers van New Age, dat we in deze eeuw van het Vissen-tijdperk overgaan naar het Waterman-tijdperk, is op drijfzand gebaseerd. Bedoeld wordt dat tot voor kort de zon tijdens het lentepunt (20/21 maart) in het sterrenbeeld Vissen stond en in deze eeuw tijdens het lentepunt in het sterrenbeeld Waterman. Het is echter niet in de 21e eeuw, maar pas in de 28e eeuw dat de zon tijdens het lentepunt in de Waterman zal staan. Een eventuele cultuuromslag in de 21e eeuw heeft dus niets met de Waterman te maken.
  Sommige astrologen baseren zich zozeer niet op de sterrenbeelden, maar op de planeetstanden; de posities van de planeten tijdens iemand geboorte en andere tijdstippen. Nu is er op zich al geen enkele reden om te verwachten dat planeten invloed uitoefenen op iemands leven. Zo worden eb en vloed alleen veroorzaakt door de maan en in geringere mate door de zon. De planeten hebben hier geen merkbare invloed op. Maar in het hypothetische geval dat de planeten wel invloed zouden uitoefenen op ons leven, van welke planeten zou je dan uit moeten gaan?
  Vroeger gingen astrologen alleen uit van de zon, de maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus. De laatste eeuwen zijn daar echter een paar planeten bijgekomen: in 1781 werd Uranus ontdekt, in 1846 Neptunus en in 1930 Pluto. Deze planeten worden nu veelal meegenomen in astrologische beschouwingen. Maar het aantal planeten is nog niet compleet. Door afwijkingen in de banen van Neptunus en Pluto wordt er nog een tiende planeet verwacht. Deze is echter zo lichtzwak dat het nog wel even zal duren voordat deze ontdekt zal worden. Ook astrologen, die zich baseren op planeten standen zien zich dus nog geplaatst voor veel problemen.
  Andere astrologen houden zich meer bezig met het bepalen van iemand karakter of persoonlijkheid. Maar karakterbeschrijvingen aan de hand van iemands geboortetijdstip en planeetstanden is problematisch. Zo hebben eeneiige tweelingen een vrijwel identiek karakter. Zij worden echter lang niet altijd op hetzelfde tijdstip geboren. Er kan best wat tijd tussen zitten. Soms vindt de geboorte zelfs plaats op twee verschillend kalenderdagen. Astrologisch gezien zou er dan ook sprake moeten zijn van verschillende karakters.
  Bij twee-eiige tweelingen is het probleem precies omgekeerd. Zij verschillen net zo veel in karakter en persoonlijkheid als gewone broers en zussen. Maar als ze pal achter elkaar geboren worden, dan is er astrologisch gezien weinig reden om zo'n verschil in persoonlijkheid aan te nemen. Karakterbeschrijvingen aan de hand van geboorte-tijdstip en planeetstanden is dus onmogelijk.
  De onbetrouwbaarheid van voorspellingen is natuurlijk ook te schilderen aan de hand van een paar voorbeelden:
  In 1552 trok de vermaarde astroloog Girolamo Cardan de horoscoop van de 15 jaar oude koning Edward VI van Engeland, die ernstig ziek was. Hij stelde de jongen een lang en gelukkig leven in het vooruitzicht. De jonge koning stierf echter 9 maanden later.
  Johannes Stöffler voorspelde in 1499 dat de wereld door een nieuwe zondvloed zou worden geteisterd in februari 1524. Die maand werd inderdaad gedenkwaardig - vanwege de droogte.
  Andere tegenvoorbeelden van astrologie zijn te vinden bij de astrotest.
  Kortom, astrologie is onwetenschappelijk en onbetrouwbaar. De astrologie heeft de hemel ingedeeld in 12 even grote vakken en die genoemd naar de tekens van de Dierenriem, die niet even groot zijn en ook niet passen bij de astrologische datums. Dat is een verdraaiing van de werkelijke betekenis van de zodiac.
  De sterren zelf hebben geen enkele invloed op het leven van een mens. Als je echter iets meer wil weten over je toekomst, bestudeer dan het volgende plaatje eens goed.
   

  Als je Hem ontmoet, dan zijn er twee mogelijkheden: Hij is de Rechter over je zonden of Hij is de Redder van het oordeel over je zonden. Kies Jezus als je Redder voor het te laat is. Als je er meer van wilt weten, bekijk dan de  Oplossing.

   

  Het enige resultaat van het laten 'trekken' van je horoscoop is echter dat je zelf onder invloed kan komen van de demonen die er achter staan. Laat je dus nooit in met horoscopen of andere vormen van waarzeggerij.
   
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl