W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  De evolutietheorie

  1) De evolutietheorie is allesbehalve bewezen 

   

  Darwin schreef aan een collega dat zijn boek Oor-sprong der Soorten ‘verschrikkelijk hypothetisch’ is. Dat staat haaks op de bewering van velen dat Darwin 'bergen bewijzen' had voor zijn theorie.
  Vandaag geven steeds meer evolutionisten toe dat de evolutietheorie wordt gekenmerkt door onoplosbare problemen.

   

  2) Darwin geloofde al in evolutie, voordat hij op onderzoek uitging

   

  Er word gezegd dat Darwin niet anders kon dan in evolutie geloven, vanwege de vele bewijzen die hij ontdekte. Niets is minder waar. Hij geloofde al sterk in het idee van evolutie toen hij nog niet eens aan zijn onderzoek begonnen was. Eerst vormde Darwin in zijn hoofd een beeld van de evolutietheorie en daarna pas trok hij met het schip ‘The Beagle’ op wereldreis, op zoek naar mogelijke bewijzen.

   

  3) Natuurlijke selectie is geen evolutie-mechanisme

   

  Volgens de evolutietheorie zijn alle soorten planten en dieren voortgebracht door natuurlijke selectie. In werkelijkheid blijkt dat absoluut niet zo te zijn. (In het boek leg ik dat uitgebreid uit.)

   

  4) De meeste fossielen spreken de evolutietheorie tegen

   

  De meeste fossielen spreken tegen wat de evolutie-theorie beweert. Slechts een klein aantal kan zodanig uitgelegd worden, dat ze op een of andere manier in het evolutieverhaal passen. Maar dan nog zijn het slechts speculatieve interpretaties, die door veel experts worden afgewezen.                           

   

                               

   

   

  5) Er bestaan geen fossiele overgangsvormen

   

  Nog nooit vond men het fossiel van een overgangs-vorm die niet op ernstige kritiek van vele wetenschap-pers stuitte. (Een overgangsvorm is bijvoorbeeld een hagedis die door evolutie toevallig in een vogel verandert. Tussen de hagedis en de vogel zouden dan vele duizenden overgangsvormen zijn.)

   

  6) Van half-aap half-mens is geen sprake

   

  Heel wat ervaren specialisten zeggen dat alle fossielen die wijzen op de afstamming van de mens, ofwel afkomstig zijn van pure apen, ofwel van gewone mensen. Van wezens die half-aap half-mens waren is eigenlijk geen sprake.

   

  7) Mutaties brengen nooit nieuwe genetische informatie voort

   

  Volgens de evolutietheorie zijn ontelbare positieve mutaties de hoofdoorzaak van de evolutie. (Een mutatie is een toevallige verandering van de genen.) Sinds mensenheugenis is zoiets nog nooit waargenom-en. In realiteit zijn mutaties altijd wijzigingen van bestaande informatie. Nooit wordt nieuwe informatie toegevoegd.

   

  8) Informatie ontstaat nooit uit niet-informatie

   

  In een levende cel is net zoveel informatie opgeslagen als in duizend boeken (!) van elk vijfhonderd pagina’s. In de moderne informatica weet men allang dat informatie nooit ontstaat uit niet-informatie.

   

  9) Leven vereist intelligente organisatie

   

  Wat is de grootste vereiste voor leven? Organisatie! Om organisatie tot stand te brengen is intelligentie nodig. Hetzelfde geldt voor de levende cel. Zonder intelligentie kan de levende cel nooit ontstaan zijn.
  10) Een goed functionerend systeem ontstaat nooit vanzelf

   

  Alle levende organismen op onze planeet bestaan uit verschillende systemen. Deze systemen zijn oneindig veel complexer en volmaakter dan systemen die de mens kan bedenken. Een systeem dat goed werkt kan nooit vanzelf ontstaan. Er is kennis en intellect voor nodig. De miljarden systemen in de natuur kunnen daarom nooit vanzelf ontstaan zijn.

   

  11) Dinosaurussen leefden samen met de mens

   

  Het is niet waar dat dinosaurussen al miljoenen jaren waren uitgestorven toen de mens op aarde verscheen. In tal van oude culturen zijn beschrijvingen gevonden van mensen die dinosaurussen ontmoetten. In het oude India werden deze immense reuzenreptielen vereerd als goden. De geschiedenis van het oude China is doorspekt met de aanwezigheid van dinosaurussen.

   

  12) De schoonheid in de natuur is geen toeval

   

  Als professioneel tekenaar en vormgever weet ik hoe moeilijk het is om mooie vormen te ontwerpen. In de natuur zie ik een vormschoonheid die absoluut volmaakt is. Daarom geloof ik dat deze schoonheid nooit vanzelf ontstaan kan zijn.

   

  13) De mens is veel meer dan een beest

   

  De evolutietheorie ontkent het belangrijkste aspect van wie je bent: je ontastbare innerlijk, waaruit liefde, creativiteit en verlangens voortkomen. Jij bent geen dier! Jij bent het evenbeeld van God. Geschapen om lief te hebben, na te denken, creatief te zijn, te ondernemen, en boven alles: om Gods liefde te kennen.
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl