W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  De kruidenier
  De kruidenier
   
  Sleutelvers:
  "Die Geest getuigt met onze geest, dat wij kinderen Gods zijn". - Romeinen 8:16

  De kruidenier was altijd als eerste uit zijn bed. Hij had een zwaar bestaan. Hij sloofde zich uit voor zijn klanten, want die waren bij hem koning. Aan het eind van de dag moest hij zijn boeken nog bijwerken en uiteindelijk ging hij dan naar bed met de zorgen voor de volgende dag. Als hij ziek zou worden, wie zou dan zijn zaak runnen? Nee, ziek zijn was iets wat hij zich niet kon permitteren. Het was ook al heel lang geleden dat hij voor het laatst weg was geweest met vakantie. Hij offerde alles op voor zijn bedrijf. Aan ijver ontbrak het hem niet. En toch kon hij het niet bolwerken. De felle concurrentie met de grote supermarkt aan het eind van de winkelstraat kon hij eigenlijk niet meer aan. Zijn prijzen konden niet lager. Hij maakte zich grote zorgen over zijn verdere bestaan.

  Op een dag werd hij benaderd door een landelijk concern dat met een geweldig voorstel kwam: Hij zou zijn bedrijf mogen blijven runnen. Hij moest wel de naam van het concern op zijn gevel laten schilderen. Op al zijn artikelen zouden nieuwe verpakkingen moeten komen met de naam van het landelijke concern erop. De administratie zou door iemand van het concern gedaan worden. Bij ziekte zou er vervanging komen en hij kreeg een royale vakantieregeling met extra vrije dagen. Met kerst kreeg hij een kerstpakket en voor zijn oude dag hoefde hij zich ook geen zorgen te maken. Vanaf die dag had hij weer zin in zijn dagelijkse werk. Hij moest gewoon doorgaan met verkopen, terwijl het landelijk concern al zijn zorgen overnam. Regelmatig bezochten zij hem vanuit het hoofdkantoor en vroegen of alles naar wens verliep. Alles verliep prima. Ja, hij was weer gelukkig en werkte hard voor 'zijn' concern!

  Toepassing:
  Zo is er troost voor Gods kinderen. Wij hoeven niet bezorgd te zijn, want toen de Here Jezus Christus onze levens overnam, kwam Zijn Geest in onze levens. En nu getuigen Zijn Geest met die van ons, dat wij kinderen van God zijn. Gods Geest is nu altijd in ons, Hij geeft ons ook steun als we het niet meer zien zitten. De Heilige Geest kan ons ook sterk houden als onze eigen geest zwak is.

  Aanvullende bijbelgedeelten:
  Mattheus 6:33 / Johannes 14:26 / 1 Corinthiers 3:16

  bron: beeldbijbel.nl

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl