W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  Moeilijke situaties zijn doorgangswegen ??
  "Moeilijke situaties zijn doorgangswegen en geen doodlopende straat." zei de voorganger van een bepaalde gemeente. "en als je mizerie krijgt moet je blijven bidden dat God de situatie in je leven veranderd"
  Maar ik dacht, "wat kan die toch makkelijk praten, en hoe moeten deze dan met vier kinderen rondkomen? Zeker staat er geschreven :
   
  'Heeft iemand onder u leed te dragen? Laat hij bidden… En het gelovige gebed zal de lijder gezond maken, en de Here zal hem oprichten…'

  Jacobus 5:13,15
  Maar wat als deze honger hebben, en wat als de financiële toestand zo belabbert was dat ze zich nog geen medicijnen konden aanschaffen? Want dit was zo.
  Nee ik was er niet gerust in, en sprak daarom (op een stemmetje in mijn hart) in die week een gezinslid aan.
  "Jefke, ik denk dat jij deze week lekker gegeten hebt, is het niet?"
  Maar die jongen keek me eens aan, waarop ik hem vroeg of "hij niet lekkere frietjes met frikadel en daarna een lekkere frisco luste? Nee zeker he, dat vind je zeker niet lekker?"
  Waarop de jongen hevig ja-knikte maar toen hij zijn papa zag komen zei, "Ik denk niet dat ik van mijne papa dat mag."
  Doch zijn vader hoorde dit en vroeg, "en wat zal je niet mogen gij deugnietje van mij?"
  "Ja Fleurent hier vroeg of ik bij hen mocht komen, omdat hij frietjes gaat bakken met een frisco papa."
  "Dat kan hij niet, frietjes bak je met vet of olie schat"
  Ik keek hem aan en hij pinkte me een oogje.
  Waarop ik hem vroeg "of hij met zulk prachtig weer geen zin had om met zijn gezin eens op bezoek te komen, omdat we dan samen een fijne namiddag konden doorbrengen... Misschien kunnen we ook een barbeknoei met de kinderen doen" zei ik lachend.
  Hierop stemde hij toe, en die dag zag ik hun en mijn kinderen in de tuin ravotten als nooit tevoren. We hadden er zelf plezier in.
  Maar eenmaal aan tafel hoorde ik van hun droevig bestaan door toedoen van de kleinste.
  Zijn vrouw had net een zware vrouwelijke operatie achter de rug, en was nog herstellende, maar binnen vier dagen moest ook zijn oudste onder het mes voor een liesbreuk.
  Doch even later hoorde ik nog iets ergers, de kleinste deed zijn mondje open en zei, "das lang geleje he papa dat wij nog frietjes hebben gegeten, krijgen we deze week ook eens frietjes papa?" waarop de moeder geraakt door deze klacht begon te wenen...
  Mijn vrouw nam haar in de armen en keek me met ogen aan alsof ze zeggen wilde, "wat nu? help!!"
  Doch ik was het moe geworden, al meer dan 6 maand zaten deze mensen te bidden voor uitkomst. Doch ik weet, dat bidden helpt, dat zeker! Want
  Hij deelt uit, Hij geeft aan de armen, zijn gerechtigheid houdt voor immer stand, zijn hoorn verheft zich in ere.
  Maar als de mensen niet gaan reageren op Gods stem, of Deze zelfs negeren dan zal het ook bij hen niet goed gaan.
  Er staat ook geschreven
  De ellendigen en de armen zoeken naar water, maar het is er niet, hun tong verdroogt van dorst; Ik, de HERE, zal hen verhoren; Ik, de God van Israël, zal hen niet verlaten.
   
  Die dag kon ik hen bemoedigen om mijn best te doen en naar Hem te luisteren op welke weg Hij me ook brengen zou. Stopte haar iets in de hand en hadden nog een fijne tijd.
  Daags nadien na mijn gebed contacteerde ik diverse adressen van instanties die voedsel en hulpgoederen aan huis brachten. Plus alle gemeenteleden die het hart op de juiste plaats hadden, die ook dadelijk begonnen met een inzameling. Die ze ook diezelfde dag nog naar hen brachten, en vertelden dat ze dit naar beste weten mochten gebruiken.
  En slechts één klein jaar later dankten dit gezin om de maandelijkse inspanning wat de gemeente gedaan had, maar nu was dit niet meer nodig.
  Wij konden daarna een geweldige dankoffer aan de Heer brengen en samen zongen wij dit lief uit volle borst.
  Die voorganger heeft nog 4 maand uitgedaan.
     Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl