W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  Viktor Litvin: een onvergetelijk stripverhaal
  Viktor Litvin: een onvergetelijk stripverhaal
   
  Viktor hoedt de kudde van een Oekrains dorp. Hij leest in een stripboek over het leven van Jezus. Het raakt hem. "Ik bad tot God en mijn jonge hart werd vervuld met een wonderlijke vrede. Deze vrede moest wel van God komen."

  Oekraine (donkere gebied)

  Mijn naam is Viktor en ik woon in de Oekraïne. Ik groeide op in een gezin waar niemand over God sprak. Mijn ouders waren leraar en mijn moeder gaf zelfs les over atheïsme. In ons dorp woonden veel christenen. De andere dorpsbewoners dreven de spot met hen en ze werden vaak dwarsgezeten. Van tijd tot tijd deed ik daar flink aan mee!

  Onze buren waren ook christenen en met een paar van hun jongens raakte ik bevriend. Ongeveer 15 jaar geleden kreeg ik van één van deze jongens een cadeau. Het was een boek, getiteld: ‘Hij leefde onder ons’. In eerste instantie was ik niet echt geïnteres-seerd om het te lezen en zette het ongelezen in de boekenkast. Om eerlijk te zijn; ik hield helemaal niet van lezen!

  Maar toen het mijn beurt was om de dorpskudde te hoeden, ging ik op zoek naar alles wat leesbaar was. De eerste dag las ik alle ‘glossy’ uitziende tijdschrif-ten. Maar die had ik in één dag uit en voor de tweede dag nam ik toen maar het gekregen boek mee. Tot mijn verbazing was het een heel aantrekkelijk boek en gemakkelijk te lezen. Dit werd het eerste boek wat ik van kaft tot kaft heb gelezen!

   Toen ik het uit had, begon ik opnieuw. Nadien begon ik te peinzen over al de dingen die ik had gelezen. Ik lag languit op de grond en staarde naar de lucht. Jezus werd na Zijn opstanding opgenomen in de hemel. Deze waarheid raakte me zo diep, dat ik hier verder over ging denken.

  Viktor Litvin met stripboek "Hij leefde onder ons"

  Ik bad tot God en mijn jonge hart werd vervuld met een wonderlijke vrede. Deze vrede moest wel van God komen.
  Ik kon er niet over zwijgen en toen ik thuis kwam, vertelde ik het direct aan mijn ouders. Maar ze lachten me uit.
  Omdat ik het zo graag met iemand wilde delen, die het zou begrijpen ging ik naar de buurjongens. Zij namen me mee naar de kerk en sindsdien mis ik geen dienst in deze kerk! Ja, dat ene boek: ‘Hij leefde onder ons’, zal ik nooit meer vergeten!

  (c) Keerpunt, 2007

  Bron: Stem der martelaren, januari 2006. Dit is een uitgave van Stichting De Ondergrondse Kerk.
  De hoofdpersoon heet Viktor, de achternaam 'Litvin' is echter fictief en door Keerpunt gekozen. Het genoemde boek 'Hij leefde onder ons' is een stripverhaal over het leven van Jezus. Het is in vele talen verschenen en in het Nederlands ook te lezen op internet: www.stripbijbel.nl
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl