W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  Zoek er altijd naar om een jongere*1 broeder te zijn, tot het einde van je leven
  Zoek er altijd naar om een jongere*1 broeder te zijn, tot het einde van je leven -
   Zac Poonen

  (Always Seek to be a Junior Brother Till the End of Your Life)

  In 2 Samuel 11, lezen we het verhaal van de grote zondeval van David. We kunnen hier allemaal een les uit leren van hoe hij ten val kwam. “Het gebeurde in het voorjaar, op de tijd dat koningen er op uit gingen om oorlog te voeren…” Koningen voerden geen oorlogen in de winter als het koud was, maar dat deden ze in de lente. In elke strijd was David altijd de aanvoerder, die de legers van Israël aanvoerde in de strijd tegen hun vijanden. Deze keer dacht David echter dat hij kon uitrusten. Het zijn de momenten waarop we stoppen met strijden, dat we beginnen met zondigen. Op de momenten dat we niet op de plaats zijn waar God wil dat we zijn, vallen we in de zonde. De plaats van David was op het slagveld. In plaats daarvan sliep hij in zijn paleis. Als hij die dag op het slagveld was geweest, dan zou hij wellicht nooit zo gevallen zijn.

  Het zijn de momenten waarop het ons voor de wind gaat en stoppen met vechten en onze jongeren erop uit sturen om het werk van de Heere te doen, dat we in de problemen raken. Veel christelijke leiders zitten als koningen in hun paleizen en laten hun jongere broeders al het moeilijke werk in het veld doen.
  Ik zal altijd een jongere broeder willen zijn tot aan het einde van mijn leven. Ik wil voor de Heere aan het werk zijn op het veld als in 90 jaar oud ben. Ik wil op het slagveld zijn tot aan het einde van mijn leven. Ik hoop dat jij daar ook wil zijn. Er is geen gevaar op dat slagveld. De gevaren zijn in het paleis. David was helemaal veilig, zolang hij op het slagveld was. Alleen in het paleis was hij in gevaar.

  Vallen we in de zonde op die momenten waarop we beproeft worden en weerstand, ziekte en financiële moeilijkheden tegenkomen op ons pad? Nee. Het zijn de momenten waarop alles gemakkelijk gaat in het leven. Als we voldoende geld hebben, als ons werk floreert en er niemand ziek thuis is – dat zijn de momenten waarop we zondigen. Dat is de tijd waarin je alerter moet zijn.

  David bleef thuis in Jeruzalem (11:1). Hij was niet als Mozes aan het bidden, terwijl Jozua aan het vechten was. Als David aan het bidden was geweest voor Joab, die buiten in het veld aan het vechten was, dan zou hij veilig geweest zijn. Maar hij sliep. “Tegen de avond gebeurde het dat David opstond van zijn slaapplaats.” Ik weet niet of hij de hele morgen geslapen had en nu pas wakker werd, tegen de avond. Hij stond op van zijn bed en, in plaats van eerst te bidden, liep hij naar het dak van zijn paleis. Vanaf die plaats zag hij Bathseba, een hele mooie vrouw, en werd hij verleid. Als hij die verleiding toen meteen in de kiem gesmoord had, dan zou die nooit geleid hebben tot die grote zonde op het einde.

  Toen hij keek en verleid werd, had hij weg kunnen kijken en tegen zichzelf zeggen; “Dit is gevaarlijk. Ik moet voorzichtig zijn”. Hij had kunnen weg gaan om tijd door te brengen in gebed voor Joab. Toen hij geïnformeerd had en ontdekte dat ze de vrouw van een ander was, had hij zichzelf kunnen stoppen en op zijn minst kunnen zeggen; “Oh, ik zal haar nooit kunnen hebben”! Als hij gebeden had voor Bathseba dat God haar een pure, heilige vrouw voor Uriah zou maken, dan zou dat gebed alleen al hebben voor-komen dat hij zou zondigen. Op dat moment echter vergat hij alles van de God die hem koning had gemaakt. Hij was nu een machtige koning die alles en iedereen kon hebben, die hij wilde. En zo viel hij in overspel met haar.  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl