W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

  ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

  Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israel en Joseph-Storehouse

  Visie voor Israël - Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473 - Rabobank: 10.71.20.593 e-mail: Info@VisievoorIsrael.nl 

  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it - Web: www.VisievoorIsrael.nl 

  Yom Gamiesjie, 6 Shevat 5773 Donderdag, 17 januari 2013

   

  " Jes. 17:1

  SYRISCHE GENERAALS HEBBEN OPDRACHT ISRAËL AAN TE VALLEN ALS ASSAD VALT: – Volgens bronnen in Damascus, die deze week worden aangehaald door Israëlische media, heeft de Syrische dictator Bashar Assad zijn militaire leiders opdracht gegeven om ballistische raketten op Israël af te vuren als hij wordt gedood door rebellen. De online krant Inyan Merkazi heeft gemeld dat Assad onlangs met zijn top generaals is samengekomen om zijn zorgen te uiten dat hij zou kunnen worden gedood door middel van geavanceerde Amerikaanse raketten die onlangs aan rebellen zijn gegeven, of door een menigte mensen vergelijkbaar met die welke met geweld de voormalige Libische dictator Muamar Kadhafi hebben vermoord. Assad zou naar verluid zijn generaals opgedragen hebben dat indien een van deze scenario's werkelijkheid wordt zij het aanzienlijke raketarsenaal van Syrië los moeten laten op Israël en Egypte. Syrië is officieel in staat van oorlog met Israël en er zijn talloze terreurgroepen toegewijd aan de ondergang van de Joodse staat. Assad is boos op Egypte als gevolg van de steun door de nieuwe, door de Moslim Broederschap gecontroleerde, regering aan de Syrische rebellen, waarvan velen collega-islamisten. Vorig jaar al heeft Assad gewaarschuwd dat als zijn bewind echt bedreigd zou worden hij het kruitvat, dat het Midden-Oosten is, zal ontsteken. Die dreiging blijft een zeer reële zorg. (Israel Today)

  De gevaren voor Israël uit de huidige Syrische crisis mogen niet worden onderschat – vooral niet in het licht van de Schrift:
  “Het woord van de HEERE kwam voor de tweede keer tot mij: Wat ziet u daar? Ik zei: Ik zie een kokende pot en zijn open kant verschijnt vanuit het noorden. Toen zei de HEERE tegen mij: Vanuit het noorden zal het onheil losbreken over al de inwoners van het land.” Jer. 1:13-14.
  Het is van vitaal belang nu te blijven bidden dat de escalerende calamiteiten in Syrië – die zich al uitspreiden naar de omliggende landen – op de een of andere manier onder controle zullen worden gebracht.

  SYRIË OOG IN OOG MET CATASTROFE – ARTSEN WORDEN VERMOORD OM BEHANDELING VAN GEWONDEN TE VERHINDEREN: – Terwijl het dodental in Syrië blijft toenemen heeft een hulporganisatie, die werkzaam is in het conflictgebied, gezegd dat artsen worden vermoord om te verhinderen dat gewonden behandeld worden. In een rapport uitgebracht door de Internationale Commissie voor Syrische vluchtelingen, zeggen partner organisaties die medische diensten en middelen leveren dat het gezondheidszorg stelsel is gedecimeerd. Artsen beschrijven “intimidatie, marteling en gerichte moorden van artsen en ander medisch personeel als vergelding voor de behandeling van de gewonden”. Een systematische campagne om de toegang tot levensreddende gezondheidszorg door middel van de strategische bombardementen en gedwongen sluiting van ziekenhuizen en zorginstellingen te beperken, wordt uitgebreid beschreven in het rapport. De hulporganisatie zei dat de bijna twee jaar durende opstand het Midden-Oosten in de buurt brengt van een nieuwe “menselijke vluchtelingen tragedie”. De VN schat dat meer dan 60.000 mensen zijn gedood in de opstand die in maart 2011 begon – minstens 3500 van hen zijn kinderen. Meer dan 600.000 Syriërs zijn gevlucht naar de nu al overbelaste buurlanden, en de VN anticipeert dat het cijfer al snel een miljoen zal overschrijden als de uittocht in het huidige tempo blijft doorgaan. Binnen Syrië zijn meer dan twee miljoen burgers ontheemd en de VN schat dat vier miljoen zeer dringend hulp nodig hebben. (MailOnline)

  God kan genezing, troost en bevrijding brengen aan tienduizenden Syriërs, met inbegrip van onschuldige kinderen, die acuut lijden als gevolg van onrust van hun regering. Bid hiervoor!

  TEN MINSTE 26 KINDEREN OMGEKOMEN BIJ BLOEDBAD IN SYRIË: – Ten minste 26 kinderen werden maandag gedood bij het geweld in Syrië wat de internationale gesprekken voor een onderzoek naar oorlogsmisdaden in het 22-maanden durende conflict versterkt. De verslagen van de kindersterfte kwamen terwijl Human Rights Watch het regime van president Bashar Assad beschuldigde van de uitbreiding van zijn gebruik van verboden clusterbommen. Acht van de kinderen werden gedood in een luchtaanval ten zuidwesten van Damascus. Ook werden hierbij vijf vrouwen gedood. De kinderen, allemaal leden van dezelfde clan, waren tussen de zes maanden en negen jaar oud. Ook in de buurt van de hoofdstad werden vier andere kinderen gedood, waaronder twee broers en zussen, zei de Human Rights Watch. Acht kinderen werden gedood in de noordelijke provincie van Aleppo - vijf van hen bij een luchtaanval. Nog eens zes kinderen stierven in andere brandhaarden in het door de strijd verscheurde land. Het geweld werd voortgezet op dinsdag met ten minste 80 mensen die zouden zijn gedood die avond en tientallen gewonden bij twee explosies die de universiteit in Aleppo, de grootste stad van Syrië, troffen. De twee explosies troffen de universiteit terwijl de studenten aan hun examens zaten. (INN / Jerusalem Post)

  SYRISCHE VLUCHTELINGEN VLUCHTEN VANWEGE SEKSUEEL GEWELD: – Het in New York gevestigde International Rescue Committee heeft deze week bekendgemaakt dat Syrische vluchtelingen, geïnterviewd in Libanon en Jordanië, seksueel geweld opgaven als belangrijkste reden voor hun vlucht. Het rapport beschrijft verschrikkelijke niveaus van wreedheden, waaronder verkrachting als “een belangrijke en verontrustend aspect van de Syrische burgeroorlog”. In de loop van drie IRC beoordelingen in Libanon en Jordanië, identificeerden Syriërs seksueel geweld als belangrijkste reden dat hun families het land ontvluchtten. Veel vrouwen en meisjes vertelden in het openbaar of in hun huizen te zijn aangevallen, in de eerste plaats door gewapende mannen. Deze verkrachtingen, soms door meerdere daders, vinden vaak plaats voor de ogen van familieleden. De IRC werd verteld van aanvallen waarbij vrouwen en jonge meisjes werden ontvoerd, verkracht, gemarteld en vermoord. Elke dag komen duizenden Syriërs binnen in Irak, Jordanië, Libanon, Turkije en in toenemende mate Noord-Afrika om een veilige haven te vinden. Het rapport zegt dat de crisis een langdurige humanitaire noodsituatie zal zijn. (Jerusalem Post)

  IRAN KAN CRUSIAAL PUNT NUCLEAIRE BOM BEREIKEN IN 2014: – Iran kan genoeg wapengeschikt uranium verkrijgen om een of meer nucleaire bommen te produceren voor medio 2014, en Amerika en zijn bondgenoten moeten de sancties aanscherpen op Teheran voordat dat punt bereikt wordt, waarschuwt een rapport van een groep Amerikaanse non-proliferatie deskundigen deze week. President Barack Obama moet tevens duidelijk vaststellen dat de VS militair zullen ingrijpen om te voorkomen dat Iran een nucleair wapen verkrijgt, aldus het rapport. Het 154-pagina's tellende document, “US non-proliferatiestrategie voor het veranderende Midden-Oosten”, zal zoals verwacht maandag worden uitgebracht. “Op basis van het huidige traject van het nucleaire programma van Iran, schatten we dat Iran het kritisch vermogen kan bereiken in het midden van 2014”, concluderen de deskundigen. (Haaretz)

  NETANYAHU: GEEN ONDERHANDELINGEN MET WIE HAMAS OMARMT: – Minister President Benjamin Netanyahu heeft maandag gezegd dat hij niet gelooft dat PA voorzitter Mahmoud Abbas serieus is over het bereiken van een vredesakkoord met Israël. “In de realiteit van het Midden-Oosten is het zo dat alle gebieden waaruit we zullen terugtrekken zullen worden overgenomen door Iran”, zei Netanyahu in een televisie-interview. “Ik zal vrede sluiten als ik praat met iemand die Hamas niet omarmt en geen krediet geeft aan mensen die een regen van raketten op de staat Israël afvuren”, voegde hij eraan toe. Zijn verklaring kwam als kritiek op de verzoeningsvergadering die Abbas vorige week had met Hamas leider Khaled Mashaal, en waarbij de laatste zei dat Israël van de kaart moet worden geveegd. Netanyahu voegt eraan toe: “Als Abbas aan de onderhandelingstafel komt zonder voorwaarden vooraf, zal hij mij aan de andere kant van de tafel vinden”. Sinds 2009 heeft Abbas geweigerd de onderhandelingen met Israël voort te zetten en heeft hij voortdurend geprobeerd om randvoorwaarden op te leggen aan de gesprekken. Een van zijn jarenlange eisen is dat Israël akkoord gaat met de pre-1967 lijnen als definitieve grenzen. Hij heeft ook geëist dat Israël alle Arabische terroristen uit de gevangenissen vrijlaat, en voor de tweede keer stopt met de bouw in Judea, Samaria en Oost-Jerusalem voordat gesprekken beginnen. Tegelijkertijd heeft hij geweigerd, en weigert hij nog steeds, om het recht van Israël om te bestaan te erkennen. (Arutz-7)

  BAN KI MOON: JOODSE BUITENPOSTEN FOUT; ARABISCHE BUITENPOSTEN GOED: – Israëliërs die nieuwe gemeenschappen, genaamd "buitenposten", opzetten in Judea en Samaria ondervinden vaak dat hun protest gemeenschappen worden verwijderd door de politie en het leger, onder luid applaus van de internationale gemeenschap. Maar, wanneer de schoen aan de andere voet zit - en het Arabieren zijn die illegale buitenposten als een vorm van protest opzetten – krijgt Israël, van het hoofd van de internationale gemeenschap, de VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon, de opdracht om er met de handen vanaf te blijven. Eerder deze week hebben IDF-soldaten rustig 150 Arabieren verwijderd die een tentenkamp hadden opgezet in de E1 zone buiten Ma'ale Adumim. In de afgelopen weken heeft de regering aangekondigd dat zij plannen heeft om verder te gaan om de bouw in het gebied te bevorderen. Arabieren stelden tenten op in een deel van het E1 gebied en zetten een “voorpost”op en verklaarden het tot Palestijnse Autoriteit grondgebied. De actie creëerde volgens Israël een ernstig gevaar voor de veiligheid zowel nationaal als internationaal. IDF-soldaten verwijderden de demonstranten zaterdag. In een verklaring zei Ban ki Moon dat de PA groep “het recht op vreedzame protesten had die onverkort moeten worden geëerbiedigd”. (INN)

  OBAMA: “ISRAËL WEET NIET WAT GOED VOOR HEN IS”: – Jeffrey Goldberg heeft, schrijvend in Bloomberg View, geopenbaard dat de Amerikaanse president Barack Obama onlangs herhaaldelijk zei dat Israël niet weet wat zijn eigen belangen zijn. Toen hij op de hoogte werd gebracht van de Israëlische beslissing om bouwplannen goed te keuren in de E1 gebied, “nam Obama, die een beroemde controversiële relatie met de Minister President heeft, niet eens de moeite boos te worden”, schreef Goldberg. “Hij vertelde verschillende mensen dat dit soort gedrag van de kant van Netanyahu is wat hij is gaan verwachten. Hij suggereerde dat hij immuun geworden is voor wat hij ziet als zelfvernietigend beleid van zijn Israëlische ambtgenoot. In de weken na de VN-verkiezingen zei Obama particulier en herhaaldelijk, ‘Israël weet niet wat zijn eigen belangen zijn’”. Goldberg voorspelt dat voor de joodse staat “de korte termijn gevolgen van de frustratie van Obama beperkt zijn. De VS zal zijn hulp aan Israël niet verminderen of stoppen, en de pogingen van Obama om de nucleaire ambities van Iran te dwarsbomen zullen blijven doorgaan of hij nu wel of niet genoeg heeft van Netanyahu”. Goldberg waarschuwde echter dat de VS in VN stemmingen, zoals die welke onlangs de PLO natie status bevestigde, Israël wel eens niet zou kunnen steunen en dat Obama uiteindelijk “een publieke visie over hoe een Palestijnse staat eruit zou moeten zien”, zou kunnen geven waarin hij zal bevestigen dat die zijn hoofdstad zou moeten hebben in Oost-Jerusalem. (INN)

  Senator Rand Paul (R-Kentucky), zei afgelopen zaterdagnacht, aan het einde van een week lang bezoek aan Israël dat de VS ZICH niet mag bemoeien met de te nemen Israëlische beslissingen. “Het zijn niet onze zaken of Israël nieuwe wijken bouwt in Oost-Jerusalem of zich terugtrekt uit de Golanhoogten, en de VS moeten Israël niet vertellen hoe zich te verdedigen”, zei Paul. Met alle respect, maar misschien zou Obama zich een deel van de wijsheid en nederigheid van de senator van Kentucky eigen moeten maken.

  MINISTER PRESIDENT ONWRIKBAAR ONDANKS KRITIEK VAN OBAMA: – Bronnen dicht bij de Israëlische Minister President Netanyahu zeiden dat hij de recente minachtende commentaren van de Amerikaanse president Obama - een daarvan was dat “Israël niet weet wat goed voor hen is” - had afgeborsteld. De ambtenaren zeiden: “Netanyahu zal blijven standhouden tegenover internationale druk, net als hij dat de afgelopen vier jaar heeft gedaan. Hij zal blijven waken voor de belangen van Israël en hij zal geen compromissen sluiten die de veiligheid van Israël in gevaar kunnen brengen”. Hij zal zeker niet terugkeren naar de wapenstilstand lijnen van 1948, hebben de ambtenaren gezegd, “en hij zal ervoor zorgen dat Jerusalem verenigd blijft”. (INN)

  Blijf bidden dat Minister President Netanyahu onverschrokken zal blijven vasthouden aan zijn standpunt.

  OLIEBORINGEN BEGINNEN VOOR DE KUST VAN HERZLIYA: – Olie-exploitatie bedrijven hebben maandag groen licht gekregen om door te gaan met het boren voor de kust van Herzliya. Het Gabriella veld ligt ongeveer 15 mijl voor de kust van Israël, in relatief ondiep water, wat betekent dat de winning van olie op deze plek relatief gemakkelijk moet zijn. Het gebied bevat naar wordt gezegd ongeveer 240 miljoen vaten olie. Het boren zal naar verwachting in de tweede helft van 2013 beginnen. (Arutz-7)

  "U bent nabij geweest op de dag dat ik U aanriep; U hebt gezegd: Wees niet bevreesd! U, Heere, hebt de rechtszaken van mijn ziel gevoerd, U hebt mijn leven verlost. U, HEERE, hebt mijn verdrukking gezien; verschaf mij recht." Klaagl. 3:57-59

  NETANYAHU: VEILIGHEID BETER DAN HET JAREN GEWEEST IS: – In een kabinetsvergadering zondag heeft Minister President Binyamin Netanyahu kritiek van zijn voorganger, Ehud Olmert, afgewezen die Netanyahu beschuldigd van het besteden van NIS 11 miljard voor de voorbereiding van een aanval op Iran die nooit uitgevoerd werd. “Dit weekend”, zei hij, “heeft iemand kritiek op mijn regering over de investeringen die we in de beveiliging deden. Inderdaad, in tegenstelling tot regeringen die miljarden geïnvesteerd hebben in terugtrekking, hebben wij miljarden geïnvesteerd in het opbouwen van onze kracht om de veiligheid van Israël te waarborgen voor haar burgers. We zullen blijven investeren in de Iron Dome, die de raketten tegenhoudt, in het veiligheidshek in het zuiden, waar de infiltranten worden gestopt, in cyber-beveiliging en in de offensieve en defensieve mogelijkheden van de IDF, de Mossad en de ISA. Het is niet toevallig dat de veiligheidssituatie in het land de beste is in jaren en dit ondanks de grote veiligheidsonrust om ons heen en in onze regio”. Netanyahu prees vervolgens de ministers die deze belangrijke handelingen om de veiligheid van Israël en de burgers te garanderen hadden gesteund. Hij voegde er lof aan toe voor de Israëlische politie en het leger, voor hun operatie om de Arabische buitenpost te evacueren uit het gebied tussen Jerusalem en Ma'aleh Adumim zaterdagnacht. (Arutz-7)

  ARABISCHE BUITENPOST VERWIJDERD: – De Israëlische politie heeft zaterdagavond de illegale Arabische buitenpost geëvacueerd die werd opgericht in het E1 gebied, dat Jerusalem en Ma'aleh Adumim met elkaar verbindt. Israël beweerde dat het laten staan van de tenten bij de buitenpost een onmiddellijk gevaar vormde voor de veiligheid en dat het ernstige verstoringen zou kunnen aanwakkeren. Een verzoek van de Staat bij de High Court van Israël zei dat “De oprichting van tenten in de verbindingszone, gezien de locatie, in principe een daad van protest en verzet is die erop gericht is om rellen te veroorzaken met nationale en internationale implicaties”. De overgrote meerderheid van de tenten werd naar verluidt gebouwd op grond in staatseigendom en slechts een paar op grond die niet van de staat is. Arabische activisten zetten de buitenpost op vrijdag neer in het gebied dat onlangs werd vrijgegeven voor de bouw voor de Israëliërs. (Arutz-7)

  Bid dat de interne Arabische provocatie tegen Israël en zijn joodse bevolking, met inbegrip van daden van geweld en intimidatie op straat, het opzetten van illegale buitenposten, en het gooien van rotsbrokken naar passerende auto's en politieambtenaren, zal worden stopgezet. Bid dat militaire en veiligheid experts van Israël strategieën zullen worden gegeven om deze en andere vijandige activiteiten te beperken.

  RAND PAUL: BOUWEN DOOR ISRAËL IN JERUSALEM IS GEEN ZAAK VAN AMERIKA: – Aan het eind van een bezoek van een week aan Israël zei senator Rand Paul (R-Kentucky) dat de VS zich niet moeten bemoeien met beslissingen van Israël. Het is “niet onze zaak” of Israël nieuwe wijken bouwt in Oost-Jerusalem of zich terugtrekt uit de Golanhoogte, en de VS moeten Israël niet voorschrijven hoe zich te verdedigen, zei hij zaterdagavond. Paul, een senator bekend om zijn pleidooi voor het snijden in Amerikaanse buitenlandse hulp, zei dat de kwestie van het bezuinigen van de steun aan Israël - iets wat hij bepleit in het kader van een geleidelijk proces - niet aan de orde is gekomen tijdens zijn ontmoetingen met Netanyahu. De senator voegde eraan toe dat hij er niet in was geïnteresseerd dat de boodschap van zijn reis is dat hij hier verminderingen van hulp aan Israël kwam verkondigen. “Ik kwam hier om te laten zien dat ik een voorstander ben van de relatie tussen Israël en Amerika”, zei hij. Ten aanzien van financiële steun aan buren van Israël benadrukte Paul dat hij zich zorgen maakte over het geven van wapens aan Egypte, vooral omdat de Egyptische president Mohammed Morsi luistert naar een geestelijk leider die heeft opgeroepen tot “de dood van Israël en al zijn vrienden”. Hij zei dat hij “zeer teleurgesteld” was dat, na het geven van ongeveer $ 60 miljard aan hulp aan Egypte in de afgelopen 30 jaar, er vorig jaar relschoppers op het dak van de ambassade klommen en de Amerikaanse vlag neerhaalden en verbranden. (Jerusalem Post)

  EXPLOSIEVEN GEGOOID NAAR DEMONSTRANTEN IN CAÏRO, TENTEN IN BRAND GESTOKEN: – Onbekende aanvallers hebben zaterdag buiten het Egyptische presidentiële paleis in Caïro benzine bommen gegooid naar tenten waarin demonstranten woonden, zeiden getuigen. Volgens rapporten stonden een aantal tenten in brand en werden ambulances gezien die zaterdagavond laat wegreden van het toneel. Een arts in een van de ambulances meldde dat tientallen mensen gewond waren geraakt, met inbegrip van politie. Demonstranten die tegen de islamitisch gerichte grondwet zijn kamperen al enkele weken voor de residentie van de Egyptische president Mohammed Morsi. (Reuters)

  AHMADINEJAD AANVAARDT UITNODIGING MORSI OM EGYPTE TE BEZOEKEN: – De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft de uitnodiging van de Egyptische president Mohammed Morsi om Egypte te bezoeken aanvaard. Ahmadinejad zal begin februari aankomen om deel te nemen aan een top die gericht is op samenwerking binnen de islamitische wereld. De Minister van Buitenlandse Zaken van Egypte zei dat de uitnodiging was gedaan tijdens Morsi's gesprekken met de Iraanse Minister van Buitenlandse Zaken Ali Akbar Salehi in Teheran. (Ynet)

  Bid tegen allianties tussen de vijanden van Israël.

  SYRISCHE STRAALJAGERS BOMBARDEREN REBELLEN IN DAMASCUS: – Syrische activisten zeiden zondag dat straaljagers van president Bashar Assad de voorsteden van Damascus hebben gebombardeerd op zondag, en noemden het een deel van een regeringsof-fensief om rebellen te verjagen uit strategische locaties in de hoofdstad. Het Britse Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat gevechtsvliegtuigen de luchtaanvallen zondag uitgevoerd hebben op steden en dorpen rond de hoofdstad, terwijl regime strijdkrachten andere wijken bestookten met artillerie en mortieren. Het Observatorium zei ook dat regime troepen met rebellen vochten in de voorsteden van Daraya, een dag nadat regeringsfunctionarissen zeiden dat het leger een groot deel van het strategische gebied dat ligt aan de rand van een grote militaire vliegbasis net ten zuiden van de hoofdstad ingenomen hadden. Ondertussen kwamen zondag Arabische Ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga bijeen in Caïro voor een noodsituatie vergadering om bijstand voor Syrische vluchtelingen in Libanon te bespreken. (Haaretz)

  RAPPORT: IRAN BESPIONEERT ISRAËL VANUIT SYRIË: – Iran heeft radar inlichtingen-stations gebouwd in verschillende delen van het Midden-Oosten, met inbegrip van de kust van de Middellandse Zee. Het Ministerie van Defensie heeft aangegeven dat een van die inlichtingenstations werd opgericht in de Golan Heights, dicht bij grens van Syrië met Israël. Het antiterrorisme kantoor van het Pentagon zei dat de stations werden opgericht door de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran samen met de toonaangevende bondgenoot van Teheran, Syrië. Het rapport, dat vorige maand werd uitgegeven en voorbereid werd door de Library of Congress, zegt dat de IRGC van plan is om extra luister stations op te stellen voor het noorden van Syrië. De stations waren bedoeld om informatie over Israël te leveren aan Hezbollah, de leidende terreur gevolmachtigde van Iran. (Arutz-7)

  IRAN BERECHT AMERIKAANSE PASTOR OP BESCHULDIGING MENSENRECHTENSCHEN-DINGEN: – Iraanse autoriteiten hebben onlangs de zaak van de gevangen Amerikaans-Iraanse Pastor Saeed Abedini doorverwezen naar een rechter in Teheran die gesanctioneerd is door de EU voor schendingen van de mensenrechten. Jordan Sekulow, de directeur van het Amerikaanse Centrum voor Recht en Rechtvaardigheid zei: “In een land dat vijandig staat tegenover de mensenrechten en de vrijheid van godsdienst is het nieuws dat de zaak van Pastor Saeed nu is overgedragen aan een van de meest beruchte rechters van Iran zeer verontrustend is”. Hij merkte op dat rechter Pir-Abassi, die het toezicht heeft op de juridische procedures van Saeed's zaak, “berucht is om zijn strenge straffen tegen degenen die gebruik maken van hun fundamentele vrijheden. In de internationale rechtenarena wordt rechter Pir-Abassi vaak aangeduid als een van de Iraanse “ophang rechters” vanwege de vele mensen die hij naar de galg heeft gestuurd”. (Jerusalem Post)

  Bid voor de veiligheid van Pastor Abedini en de bevrijding van de potentiële doodstraf die hem dreigt. Er is een wonder nodig. Bid ook voor de bescherming en de bevrijding van andere christelijke voorgangers die onder zware omstandigheden in Iran gevangen zitten – en waarvan sommigen eveneens worden bedreigd met de doodstraf.

  VANAF APRIL VLIEGT ALLEEN LUFTHANSA NOG NAAR IRAN: – Een van de laatste grote Europese luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Teheran uitvoerde heeft aangekondigd dat het niet meer naar Iran zal vliegen. Air France-KLM kondigde aan dat de luchtvaartmaatschappij vanaf april niet langer zijn vluchten vanaf Amsterdam naar Teheran zal uitvoeren. De stap betekent dat wanneer de luchtvaartmaatschappij zijn vluchten naar Iran stopt, er nog maar een andere West-Europese luchtvaartmaatschappij, de in Duitsland gevestigde Lufthansa, naar Iran zal blijven vliegen vanuit Europa. De commerciële luchtvaart tussen Iran en Europa is aan het verminderen als gevolg van de economische sancties tegen Iran in een poging om zijn nucleaire wapenprogramma te stoppen. Zelfs in Iran gevestigde luchtvaartmaatschappijen die naar Europa vliegen ondervinden problemen als gevolg van de effectiviteit van de economische sancties. (INN)

  Gods zegen uit Jerusalem,

  Barry Segal en de redactie

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl