W.E.N. HART VOL VUUR
World-Evangeisation-Network.
  Recente Tweets
  Laatste reacties
  Een rechtzaak

  Een rechtzaak

  Het zal zo’n 30 jaar geleden zijn geweest toen in Zuid-Afrika een rechtszaak was tegen een moordenaar. De man stond terecht wegens moord met voorbedachten rade. Hij was op een dag het huis van het gezin binnengedrongen. Had de man en vrouw, met hun zoon mee naar buiten genomen. Hij had daar voor de ogen van de vrouw haar man en haar zoon op wrede manier om het leven gebracht, en de vrouw had hij mishandeld achter gelaten.

  De moordenaar stond aan de ene kant in de rechtszaal, de vrouw zichtbaar door het leed wat haar was overkomen aan de andere kant. De rechters waren eensluidend in hun oordeel, deze man zou levenslang krijgen voor de brute manier waarop hij anderen van het leven had beroofd. De rechter vroeg de vrouw of zij zich in dit vonnis kon vinden en of zij daar iets aan toe te voegen had. Toen ging de vrouw staan en vroeg de rechter: "Rechter zou u deze man willen toestaan dat hij mij als alleenstaande weduwe 1 maal in de week bezoekt om voor mij een steun te zijn, om zo te verzachten in de vele facetten waarin ik mijn man mis? En zou u deze man willen toestaan dat hij mij minstens 1 maal in de week bezoekt als mijn zoon, zodat ik het gemis wat is door het ontstaan door de dood van mijn zoon zo enigszins te verlichten?"

  Een golf van ontzetting ging door de zaal na de woorden die deze vrouw had uitgesproken. De moordenaar zakte vol ontzetting over de onvoorstelbare woorden die hij hoorde door de knieën. Ook de rechters waren sprakeloos door de woorden die de vrouw had gesproken.

  In de zaal zwol langzaam het lied aan:

  Genade groot, oneindig groot, genade die ik niet verdien...

   

  dit is het lied

  Genade, zo oneindig groot. Dat ik, die 't niet verdien het leven vond, want ik was dood en blind, maar nu kan 'k zien.

  Genade die mij heeft geleerd te vrezen voor het kwaad. Maar ook - als ik mij tot Hem keer dat God mij nooit verlaat.

  Want Jezus droeg mijn zondelast en tranen aan het kruis. Hij houdt mij door genade vast en brengt mij veilig thuis.

  Als ik daar in zijn heerlijkheid mag stralen als de zon, dan prijs ik Hem in eeuwigheid   ) dat ik genade vond.              )2x

  auteur onbekend

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl